Contrast
Groter

“Een gevarieerd en duurzaam programma!”

30 december 2020

30 december 2020 – Sinds oktober 2020 heeft Waddinxveen een nieuwe wethouder ruimtelijke ontwikkeling: Martijn Kortleven. Wethouder Kortleven is dus ook verantwoordelijk voor ’t Suyt.  Wat vindt onze nieuwe wethouder van het plan? En heeft zijn komst invloed op de plannen voor de tweede fase. In een kort interview laat hij weten dat dit laatste niet aan de orde is. Wethouder Kortleven: “Mijn komst zal voor dit lopende plan geen directe gevolgen hebben. Het is een mooi woningbouwplan met veel groen en ik ga me ervoor inzetten om de eerder gestelde doelen te behalen. Mijn voorganger (Kirsten Schippers) heeft hoog ingezet op duurzaam en groen. Die ambities volg ik graag. Als gemeente is het goed om voorbeeldgedrag te tonen, om ook andere Waddinxveners te inspireren. Daarnaast ben ik enthousiast over het evenwichtige woonprogramma van dit plan. Er is ruimte voor duurdere woningen én ingezet op betaalbare huizen in zowel de koop- als huursector. Zo kan iedereen een plek krijgen in ’t Suyt II. Wat u van mij kunt verwachten als wethouder? Dat ik op de hoogte ben van alles wat er speelt in de wijk. En er voor open sta om met u van gedachten te wisselen over de verdere invulling van het plan. Bijvoorbeeld tijdens een van de bijeenkomsten die in 2021 gepland worden. Graag tot snel!”