Contrast
Groter

Onderzoek duurzaamheid

29 oktober 2021

29 oktober 2021 – ’t Suyt II is een bijzonder duurzaam nieuwbouwproject. In deze groene buurt staan drie duurzaamheidspijlers centraal, die zijn uitgewerkt in het duurzaamheidsambitieplan dat u via deze link kunt vinden.

1. Duurzaamheid leeft!

In ’t Suyt I is duurzaamheid al zichtbaar en tastbaar. In de ‘natuurlijke look and feel’ van de woningen en door de betrokkenheid van de bewoners die dankzij de zonnepanelen op de woningen bijdragen aan lokale energieopwekking. Ook dankzij de minimale verharding in hun tuinen helpen ze om Waddinxveen een stukje klimaat-bestendiger te maken. In ’t Suyt II zal zeker opvolging gegeven worden aan deze initiatieven.

2. Energie om te delen

Nul-op-de-meter woningen maken van ’t Suyt II een woonwijk met een ‘state-of-the-art’ energieconcept. Er wordt vooruitgekeken naar toekomstige ontwikkelingen, door slim om te gaan met de opgewekte energie. Wat is er leuker dan zelf opgewekte energie ook zelf te gebruiken? Een ‘energiemanagementsysteem’ en ‘smart grid-ready’ warmtepompen maken dit zeker mogelijk. Daarnaast kunnen elektrische auto’s worden opgeladen met zonnestroom die in ‘t Suyt is opgewekt.

3. Natuurlijk wonen

In ’t Suyt II is er aandacht voor biodiversiteit en klimaatverandering. Dit is vastgelegd in een integrale visie op het thema duurzaamheid. Zowel de woningen als de openbare ruimte worden ingericht voor dieren en planten en aangepast voor eventuele klimaatveranderingen. Zo wordt ’t Suyt II niet alleen een gezonde woonwijk, maar ook een inspiratiebron voor ‘duurzaamheid in de praktijk’.