Contrast
Groter

’t Suyt II: een woonwijk met een groen hart

6 juli 2023

Ziet u zichzelf al wonen op deze mooie plek? Keus genoeg, want ’t Suyt II krijgt 160 nieuwe woningen. Er komen huurwoningen, koopwoningen en vrijstaande huizen. In het inrichtingsplan is goed te zien waar je straks heerlijk met de hond kunt wandelen of waar de kinderen kunnen spelen. Een heerlijke plek, midden in het groen en tegelijk dichtbij onder andere de winkels, de scholen en het station.

In ’t Suyt II komen straks vier verschillende delen, met allemaal een eigen sfeer. De woningen verschillen per deel in uitstraling, vorm en grootte én in kleuren en materialen. Wat het dan weer tot een eenheid maakt is het openbaar gebied, met schelpenpaden, beklinkerde wegen en grasbetontegels die voor groen op de parkeerplaatsen zorgen.

Duurzaamheid speelt in de nieuwe woonwijk een belangrijke rol. We vangen bij hevige regenval het overtollige water op in watergangen. Om de gevolgen van extreme hitte tegen te gaan, maken we schaduwplekken.
We houden rekening met de veelvoorkomende diersoorten in de omgeving. Daarvoor plaatsen we nestkasten voor vogels of maken we poeltjes. Zo kunnen ook de kleinste (bodem)dieren in dit waterrijke en groene gebied goed leven.

Een deel van het gebied, ter hoogte van de Florijnlaan, blijft overigens onbebouwd. Hier komt een plukbos en een natuurlijke speeltuin voor kinderen. En een echte eyecatcher zijn de wollige bewoners van ’t Suyt in de schapenweide: vanuit uw voordeur maakt u makkelijk een ommetje om kennis te maken.